Træningsprincipper

SMT Løbeskolen har gennem de sidste 18 år guidet unge og voksne til at blive gode løbere

I SMT Løbeskolen er der er plads til alle over 16 år, uanset niveau og fysisk formåen.
Vi tager udgangspunkt i den enkeltes ønsker om at blive en “fri” løber, uanset om man er nybegynder eller ‘bare skal i gang igen’ efter en skade eller anden form for løbepause.
Vi har en afslappet men seriøs målsætning om, at løberne skal opleve løbelivets glæder og få gode oplevelser sammen med andre.
For tiden er vi 14 trænere i SMT Løbeskolen, heraf har 7 en uddannelse som løbetrænere.

Træningsprogrammer

SMT Løbeskolens træningsprogrammer tager hensyn til den tid, kroppen skal bruge for opbygning af muskler, åndedræt, led og sener. Det tager ca. 8 måneder. Træningsprogrammet har 4 – 5 forskellige hold med forskellige løbehastigheder og distancer. SMT Løbeskolen har DGI-uddannede trænere med stor erfaring i netop løbetræning.

Alle hold træner hver mandag og onsdag kl. 18.00 

Efter en grundig opvarmning løber vi ud sammen, og vi kommer hjem sammen. Tempoet og progressionen er fastsat i træningsplanen og er kendt for løberne. Der er en fartholder på hvert hold, samt en træner der giver råd og vejledning og drager omsorg for, at alle kommer med. Under hele forløbet i træningsplanen gælder princippet: ‘det er farten, der giver skader’. Løbehastighed arbejder vi med sidst i programmet.
Løbeprogrammet er opbygget således, at der trænes 3 gange pr. uge. Hver mandag og onsdag løber vi i SMT Løbeskolen, og herudover klarer løberen selv et løbepas hver uge. Der er også mulighed for at løbe hver lørdag kl. 9.00, hvor der er fællestræning fra Østre Søbad v/Almindsø.

Familie-løb

To gange i efteråret og i foråret er der ‘familie-løb’ – datoer fremgår af træningsprogrammet.
Løb er en billig motionsform, der kan udøves hvor som helst, når som helst, og sammen med hvem som helst. SMT Løbeskolen er for alle, der ønsker at gøre løb til ‘min motionsform’.

Løbeskader

Desværre er løb en af de motionsformer, hvor der ofte opstår skader i forbindelse med træningen eller løb (konkurrencer).
Skaderne opstår næste altid fordi løberen presser sig selv til at løbe længere eller endnu værre: hurtigere, end kroppen er klar til.
Der er to måder at forebygge løbeskader på:
1) Langsom og systematisk opbygning af kroppens styrke, så muskulatur, led, sener og sene-vedhæftninger langsom og kontinuerligt styrkes. Dette gøres ved at følge en professionel udarbejdet træningsplan i 7-8 måneder (ja, du læste rigtigt: 7-8 måneder! Så lang tid tager det for især sener og sene-vedhæftninger at blive stærke nok til at kunne klare løbeturens belastning).
2) Sørge for generelt at være i god form ved på forskellige måder at træne alle kroppens muskler, led mv. Dvs. coretræning, der er træning af kroppens kernemuskulatur: mavemuskulaturen og de store muskler i ryggen samt styrkeøvelser af led og sener mv.
Læs mere om forskellige øvelse og træningsformer her:
Træning af benenes led og sener.
Coretræning (træning af kroppens kernemuskulatur)
Træning med de 4 pulszoner
Plancher fra Fysio Lykkehøj om Løb og Åndedræt