FAQ

Spørgsmål og svar om SMT Løbeskolen.

Hvor kan jeg få mere at vide om SMT Løbeskolen?“På Løbeskolens hjemmeside under de forskellige menu-punkter kan du finde en masse nyttige informationer om Løbeskolen.
Du kan også kontakte en af SMT Løbeskolens trænere hvis du vil vide mere eller har nogle spørgsmål

Hvordan er SMT’s privatlivspolitik? SMT Løbeskolen er en underafdeling af SMT Silkeborg. Deraf følger, at SMT Silkeborgs privatlivspolitik også gælder for SMT Løbeskolen. SMT Silkeborg har som følge af den nye EU-lovgivning opdateret foreningens privatlivspolitik, så den er gjort mere overskuelig, og så den imødekommer de nye juridiske krav i forbindelse med EU’s persondataforordning (GDPR). Opdateringerne handler bl.a. om, hvornår og hvordan vi anvender dine personoplysninger samt om dine rettigheder og kontrol over egne personoplysninger.

Er der adgangskrav – hvad skal man kunne i forvejen? Der er ingen adgangskrav til SMT Løbeskolen. Alle er velkomne, og træningen tilrettelægges efter det niveau, du er på. Dog anbefaler vi, hvis man ikke har været fysisk aktiv i længere tid, at man starter i SMT Walk (Walk – generel information (smt-silkeborg.dk).
Vi træner i SMT Løbeskolen hver mandag og onsdag kl. 18.00 og forventer, at du træner en gang mere om ugen på egen hånd – dvs. 3 gange om ugen. Lørdag  kl. 9.00 har du mulighed for at løbe sammen med nogle af trænerne og andre fra SMT Løbeskolen.
Træningen er tilrettelagt for voksne over 16 år, og der er ingen øvre aldersgrænse.
Børn/unge under 16 år er velkomne i følge med forældre.

Hvordan melder man sig ind i SMT Løbeskolen? Hvis du vil prøve at være med i SMT Løbeskolen, møder du bare op til løbetræningen, der er hver mandag og onsdag kl. 18.00 .
Al træning foregår fra Silkeborg Trailcenter, Vejlsøvej 9, Silkeborg. Klik her for kort..

Hvis man melder sig til SMT Løbeskolen, bliver man så automatisk medlem af SMT Silkeborg? Ja, SMT Løbeskolen er en del af SMT Silkeborg.
Melder du dig ind i SMT Løbeskolen, bliver du fuldgyldigt medlem af SMT Silkeborg, og dermed har du mulighed for at deltage i alle SMT Silkeborgs aktiviteter.
I SMT Løbeskolen er træningen i særlig grad lagt til rette for begyndere eller andre, der ‘bare skal i gang igen’ efter en skade eller anden form for løbepause.
Er du i forvejen en trænet løber, der ikke har brug for at starte i en løbeskole, kan du i stedet for deltage på SMT Silkeborgs løbehold, der også løber hver mandag og onsdag

Hvad koster det at være med i SMT Løbeskolen?” Det koster 400 kr. pr år at være med i Løbeskolen. Når kontingentet er betalt, kan du deltage i Løbeskolen og i SMT Silkeborgs øvrige arrangementer.
Du kan gratis prøve at være med til SMT Løbeskolens træning et par gange, inden du beslutter dig for, om du vil være medlem og betale kontingent.
Når du har besluttet dig for at være medlem af SMT Løbeskolen, skal du oprettes som bruger i ‘SMT-klubmodulet’ på SMT Silkeborgs hjemmeside. Her angiver du dit betalingskort, og dit kontingent vil derefter automatisk blive opkrævet.
Oprettelse i ‘SMT-klubmodulet’ er også nødvendigt, når du skal tilmeldes aktiviteter i SMT Silkeborg, fx fællesspisning eller andre fælles aktiviteter. SMT Løbeskolens trænere kan hjælpe dig med at blive oprettet i klubmodul

Hvordan betaler man kontingent? – Oprettelse i ‘Klubmodul’ For at betale kontingent og for at kunne tilmelde sig til SMT Silkeborgs arrangementer, skal du først oprettes i ‘Klub-modul’. Når du er oprettet i ‘Klubmodul’ kan du tilmelde dig til kontingentbetaling.
Gør sådan her: Log ind på SMT Silkeborgs hjemmeside (smt-silkeborg.dk)  http://www.smt-silkeborg.dk/news.php
Et stykke nede på siden – i venstre side – er der en boks der hedder Klubmodul: Klik på den og vælg derefter: Opret profil.
Udfyld med dine oplysninger.
Når du har oprettet din profil, logger du dig ind på ‘Klubmodul’ og herefter kan du i øverste menulinje vælge ‘kontingent motion’ – og  her tilmelde dig.

Det koster 400 kr. pr år at være med i SMT Løbeskolen. Når kontingentet er betalt, kan du deltage i SMT Løbeskolen og i SMT Silkeborgs øvrige arrangementer.

Hvor og hvornår skal man møde? Der er løbetræning hver mandag og onsdag kl. 18.00 (præcis). Mødested for løbetræning er Silkeborg Trailcenter, Vejlsøvej 9, Silkeborg. Klik her for kort..
Vi forventer, at du herudover træner yderligere 1 gang om ugen på egen hånd.
Lørdage kl. 9.00  har du mulighed for at løbe sammen med nogle af trænerne og andre fra SMT Løbeskolen. Om lørdagen starter vi også fra Silkeborg Trailcenter, Vejlsøvej 9, Silkeborg. Klik her for kort..
Mange deltagere i Løbeskolen træffer også aftale med andre løbere om træning

Hvornår kan man starte i SMT Løbeskolen? Vi starter sæsonen hvert år sidst i august og fortsætter til maj/juni.
Du kan også starte midt i sæsonen ved at møde op en mandag eller onsdag aften kl. 18.00 til træningen

Hvilke principper bygger løbetræningen på i SMT Løbeskolen? I Løbeskolen varmer vi altid op sammen, og derefter løber vi på et af de forskellige hold, afhængig af hvilken løbeform man er i.
Alle kan deltage på et af Løbeskolens hold, også hvis du aldrig har løbet før. Hastighed og tid tilpasses det niveau, du er på.
Vi lægger vægt på en langsom og kontinuerlig optræning, så vi bedst muligt undgår at få skader.
Der udarbejdes træningsplaner for de enkelte hold, hvor der er indarbejdet en passende progression, der passer til holdets niveau.
Planerne bygger på, at der løbes et antal minutter med en bestemt hastighed, og i starten på begynderholdene er der indlagte gå-pauser.
I hver gruppe er der løbetrænere og ‘tidsholdere’, der sørger for, at træningsplanen overholdes og at der ikke løbes for stærkt, for som vi siger: Det er farten der giver skader!

Må løbeskolens deltagere også være med i SMT Silkeborgs arrangementer? SMT Løbeskolen og SMT Silkeborg afholder i løbet af året mange arrangementer, møder, fællesløb, ‘ Løb og Damp’ osv., og du er velkommen til det hele.
Et par gange hvert halvår arrangeres der fællesspisning – til en særdeles rimelig pris.
Nogle gange i løbet af året arrangeres der også specielle familie-lørdags-løb, hvor alle kan deltage

Er der kun træning mandag og onsdag? Der er løbetræning hver mandag og onsdag kl. 18.00 (præcis). Mødested for løbetræning er Silkeborg Trailcenter, Vejlsøvej 9, Silkeborg. Klik her for kort.v
Vi forventer, at du herudover træner yderligere en gang om ugen på egen hånd.
Lørdage kl. 9.00 har du mulighed for at løbe sammen med nogle af trænerne og andre fra Løbeskolen. Om lørdagen starter vi også fra Silkeborg Trailcenter, Vejlsøvej 9, Silkeborg. Klik her for kort.
Mange deltagere i SMT Løbeskolen træffer også aftale med andre løbere om træning. I efterår/vinter/forår arrangeres der en lørdag om måneden ‘Løb og Damp’, hvor vi starter med en løbetur inden besøg i Dampbadet på Silkeborg Badeanstalt

Skal man deltage i konkurrencer? Nej, man behøver ikke deltage i konkurrencer, men det er en mulighed!
Starter man på SMT Løbeskolen i august, er træningen tilrettelagt således, at man kan deltage i Silkeborgløbet, der afholdes i maj/juni måned med forskellige distancer fra  5 km og opefter. Bemærk at deltagelse i klubbens egne arrangementer er gratis for klubbens medlemmer.
Er der interesse for det, arrangerer Løbeskolen ture til andre løb i området

Handler det kun om at løbe? Nej, det handler ikke kun om løb. I SMT Løbeskolen lægger vi stor vægt på det sociale samvær, og med jævne mellemrum arrangeres der forskellige aktiviteter. Det kan være en af byens sportsforretninger, der kommer og demonstrerer løbesko eller andet til løb, eller det kan være oplæg om løbeteknik, løbeskader, skadeforebyggelse, sund kost eller andet.
Et par gange i løbet af hvert halvår arrangeres der fællesspisning- til en særdeles rimelig pris.
Nogle gange i løbet af året arrangeres der også specielle familie-lørdags-løb, hvor alle kan deltage.
Nogle af arrangementerne er primært for SMT Løbeskolen og andre arrangementer er fælles for hele SMT Silkeborg. Se nærmere om arrangementerne i Løbeskolens kalender her eller på SMTs hjemmeside her.

Skal man møde omklædt? De fleste møder omklædte, men du er også velkommen til at benytte Trailcenterets faciliteter, hvor der er omklædnings- og baderum adskilt for mænd og kvinder.