FAQ

Spørgsmål og svar om SMT Løbeskolen.

Hvor kan jeg få mere at vide om SMT Løbeskolen?
På Løbeskolens hjemmeside under de forskellige menu-punkter kan du finde en masse nyttige informationer om Løbeskolen.
Du kan også kontakte SMT Løbeskolens leder, Christian Schou, hvis du vil vide mere eller har nogle spørgsmål. Se mail og telefon nr. her.
Eller du kan kontakte en af Løbeskolens trænere. Se mail og telefon nr. her.
Er der adgangskrav - hvad skal man kunne i forvejen?
Der er ingen adgangskrav til Løbeskolen. Alle er velkomne, og træningen tilrettelægges efter det niveau, du er på.
Vi træner i Løbeskolen hver tirsdag kl. 18.00 og forventer, at du træner 2 gange om ugen på egen hånd. Søndag kl. 10.00 har du mulighed for at løbe sammen med nogle af trænerne og andre fra Løbeskolen.
Træningen er tilrettelagt for voksne over 16 år, og der er ingen øvre aldersgrænse.
Børn under 16 år er velkomne i selskab med forældre.
Hvordan melder man sig ind i SMT Løbeskolen?
Hvis du vil prøve at være med i SMT Løbeskolen, møder du bare op til løbetræningen, der er hver tirsdag kl. 18.00.
Al træning foregår fra SMT’s klubhus “Down Under”, der er i kælderen på Marienlundsvej 31, Silkeborg Se kort her.
Hvis man melder sig til Løbeskolen, bliver man så automatisk medlem af SMT-klubben?
Ja, Løbeskolen er en del af SMT-klubben.
Melder du dig ind i Løbeskolen, bliver du fuldgyldigt medlem af SMT, og dermed har du mulighed for at deltage i alle SMTs aktiviteter.
I Løbeskolen er træningen i særlig grad lagt til rette for begyndere eller andre, der ‘bare skal i gang igen’ efter en skade eller anden form for løbepause.
Er du i forvejen en trænet løber, der ikke har brug for at starte i en løbeskole, kan du i stedet for deltage i SMTs løb.
Hvad koster det at være med i SMT Løbeskolen?
Det koster 350 kr. pr år at være med i Løbeskolen. Når kontingentet er betalt, kan du deltage i Løbeskolen og i SMTs øvrige arrangementer. Kontingent for resten af 2017 er kr. 175.
Du kan gratis prøve at være med til Løbeskolens træning et par gange, inden du beslutter dig for, om du vil være medlem og betale kontingent.
Når du har besluttet dig for at være medlem af Løbeskolen, skal du oprettes som bruger i ‘SMT-klubmodulet’ på SMT’s hjemmeside. Her angiver du dit betalingskort, og dit kontingent vil derefter automatisk blive opkrævet.
Oprettelse i ‘SMT-klubmodulet’ er også nødvendigt, når du skal tilmeldes aktiviteter i SMT, fx fællesspisning eller andre fælles aktiviteter. Løbeskolens trænere kan hjælpe dig med at blive oprettet i klubmodulet.
Hvordan betaler man kontingent? - Oprettelse i 'Klubmodul'
For at betale kontingent og for at kunne tilmelde sig til SMTs arrangementer, skal du først oprettes i ‘Klub-modul’. Når du er oprettet i ‘Klubmodul’ kan du tilmelde dig til kontingentbetaling.
Gør sådan her: Log ind på SMTs hjemmeside (smt-silkeborg.dk)  http://www.smt-silkeborg.dk/news.php
Et stykke nede på siden – i venstre side – er der en boks der hedder Klubmodul: Klik på den og vælg derefter: Opret profil.
Udfyld med dine oplysninger.
Når du har oprettet din profil, logger du dig ind på ‘Klubmodul’ og herefter kan du i øverste menu-linje vælge ‘kontingent motion’ – og  her tilmelde dig.

Læs vejledningen her: Hvordan bliver jeg oprettet i KLUB-MODUL

Det koster 350 kr. pr år at være med i Løbeskolen. Når kontingentet er betalt, kan du deltage i Løbeskolen og i SMTs øvrige arrangementer. Kontingent for resten af 2017 er kr. 175.

Hvor og hvornår skal man møde?
Der er løbetræning hver tirsdag kl. 18.00 (præcis). Mødested for løbetræning er SMT’s klubhus “Down Under”, der er i kælderen på Marienlundsvej 31, Silkeborg Se kort her.
Vi forventer, at du herudover træner 2 gange om ugen på egen hånd.
Søndage kl. 10.00 har du mulighed for at løbe sammen med nogle af trænerne og andre fra Løbeskolen. Om søndagen starter vi fra Almind Sø – Østre Søbad. Se kort her.
Mange deltagere i Løbeskolen træffer også aftale med andre løbere om træning fx om torsdagen.
Hvornår kan man starte i Løbeskolen?
Vi starter sæsonen hvert år sidst i august og fortsætter til midt i maj.
Vi starter også nye hold efter nytår.
Du kan også starte midt i sæsonen ved at møde op en tirsdag aften kl. 18.00 til træningen.
Hvilke principper bygger løbetræningen på i SMT Løbeskolen?
I Løbeskolen varmer vi altid op sammen, og derefter løber vi på et af de forskellige hold, afhængig af hvilken løbeform man er i.
Alle kan deltage på et af Løbeskolens hold, også hvis du aldrig har løbet før. Hastighed og tid tilpasses det niveau, du er på.
Vi lægger vægt på en langsom og kontinuerlig optræning, så vi bedst muligt undgår at få skader.
Der udarbejdes træningsplaner for de enkelte hold, hvor der er indarbejdet en passende progression, der passer til holdets niveau.
Planerne bygger på, at der løbes et antal minutter med en bestemt hastighed, og i starten på begynderholdene er der indlagte gå-pauser.
I hver gruppe er der løbetrænere og ‘tidsholdere’, der sørger for, at træningsplanen overholdes og at der ikke løbes for stærkt, for som vi siger: Det er farten der giver skader!
Læs mere her.
Må løbeskolens deltagere også være med i SMT-klubbens arrangementer?
SMT Løbeskolen og SMT klubben afholder i løbet af året mange arrangementer, møder, fællesløb, ‘ Løb og Damp’ osv., og du er velkommen til det hele.
Ca. en gang om måneden arrangeres der fællesspisning i SMTs klublokale – kaldet ‘Down Under’ – til en særdeles rimelig pris.
Nogle gange i løbet af året arrangeres der også specielle familie-søndags-løb, hvor alle kan deltage.
Er der kun træning om tirsdagen?
Vi træner i Løbeskolen hver tirsdag kl. 18.00 fra SMT’s klubhus “Down Under”, der er i kælderen på Marienlundsvej 31, Silkeborg Se kort her.
Vi forventer, at du herudover træner 2 gange om ugen på egen hånd.
Søndage kl. 10.00 har du mulighed for at løbe sammen med nogle af trænerne og andre fra Løbeskolen. Om søndagen starter vi fra Almind Sø – Østre Søbad. Se kort her.
Mange deltagere i Løbeskolen træffer også aftale med andre løbere om træning fx om torsdagen. I efterår/vinter/forår arrangeres der en lørdag om måneden ‘Løb og Damp’, hvor vi starter med en løbetur inden besøg i Dampbadet på Silkeborg Badeanstalt.
Skal man deltage i konkurrencer?
Nej, man behøver ikke deltage i konkurrencer, men det er en mulighed!
Starter man på Løbeskolen i august, er træningen tilrettelagt således, at man kan deltage i Silkeborgløbet, der afholdes i maj måned med forskellige distancer fra  5,4 km og opefter. Bemærk at deltagelse i klubbens egne arrangementer er gratis.
Er der interesse for det, arrangerer Løbeskolen ture til løb i området.
Handler det kun om at løbe?
Nej, det handler ikke kun om løb. I SMT Løbeskolen lægger vi stor vægt på det sociale samvær, og med jævne mellemrum arrangeres der forskellige aktiviteter. Det kan være en af byens sportsforretninger, der kommer og demonstrerer løbesko eller andet til løb, eller det kan være oplæg om løbeteknik, løbeskader, skadeforebyggelse, sund kost eller andet.
Nogle gange i løbet af hvert halvår arrangeres der fællesspisning i SMTs klublokale – kaldet Down Under – til en særdeles rimelig pris.
Nogle gange i løbet af året arrangeres der også specielle familie-søndags-løb, hvor alle kan deltage.
Nogle af arrangementerne er primært for Løbeskolen og andre arrangementer er fælles for hele SMT klubben. Se nærmere om arrangementerne i Løbeskolens kalender her eller på SMTs hjemmeside her.
Skal man møde omklædt?
De fleste møder omklædte, men du er også velkommen til at benytte SMTs faciliteter i stadionbygningen, hvor der er omklædnings- og baderum adskilt for mænd og kvinder. NB: På grund af, at SIF’s stadion er flyttet, er vores normale badefaciliteter lukket ned. Der er ved at blive etableret nye badefaciliteter.